Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd. Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu
Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Jag har till ochmed bakat matbröd på vanlig buljong också och det blir ett perfekt soppbröd av det. När jag bakar matbröd brukar det ofta bli i samband med att vi äter pitepalt eller kroppkakor
Det här mellanmörka surdegsbrödet med aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Ett riktigt gott grövre bröd med lite frukt och nötter i. Blanda rågkross, solroskärnor, sesamfrön och valnötter i en skål (jag hackade mina valnötter litegrann) och häll på vattnet och blanda lite till
I helgen bakade jag ett bröd med honung och fänkål, vilket skulle sättas på pränt när andan föll på. När väl degen var på gång, så kände jag att fänkålen nog behövde lite sötma, varför en rejäl slev med honung tillsattes
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Eller lägg det i portionsformar, så kan man lätt fånga upp det sista av den goda osten med brödet
Lägg upp på ett fat och garnera med cocktailtomater. Ett gott surdegsbröd, parmaskinka, chevréost, ruccolasallad, pinjenötter och några cocktailtomater, låter det gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.