Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet. Först ut är förrätter. Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft
Klyv hummern på mitten och ta ur köttet från stjärt och klor. Skär ner köttet i mindre bitar. I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998
Hyvla osten och strö över köttet. Blir det förrätt, varmrätter eller dessert. Får vi förrätt, kanske det rent av blir denna underbara rätt med bresaola, tryffelkräm, ruccula och parmesan
) så fick den bli well done, kan ju inte servera blodigt kött till gästerna. Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost
Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Murkelsåsen har vi gjort flera gånger tidigare och är alltid ett säkert kort när man skall äta en god köttbit
Jag valde iallafall en fisk- och skaldjurssoppa med parmesanost och vitlöksaoli som var mycket god till förrätt, även om den var mixad så att man inte såg vad som var fisk och vad som var skaldjur
Dra isär köttet med två gafflar och lägg i en skål eller två skålar om du vill ha två olika smaker. Förra helgen när vi hade en massa gäster här, både vuxna och barn, så ville jag ha något enkelt att bjuda på innan maten
Dela på hummerarna och ta ut köttet. Hummerbruschetta med löjromsmajonäs till förrätt. Pilla försiktigt ut köttet ur hummerklorna så du får ut två hela köttbitar i form av klor