Populära inlägg. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Den här gången gjorde jag en köttfärsröra med fårticka och färskost. Hittade mycket fårticka tidigare i höst, som jag smörstekte i bitar och frös in i portionspåsar
Vilken lyx att gå ut på baksidan av huset in i skogen och hitta kantareller,soppar,fårtickor och taggsvampar som sedan ska bli ingredienser till dagens middag
Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd. Taggsvamp och fårticka är tillräckligt fasta för att kunna skäras i stora tunna skivor som håller ihop
Med fårticka som svamp, så får man ju inte så mycket svampsmak, utan mest konsistens. 150 g förvälld frusen fårticka 1 dl Creme Fraiché 1 msk tomatpure 1 tsk dragon salt peppar smör Stek svampen i smöret
Själv är jag ingen svampexpert men några sorter har jag lärt mig känna igen, däribland kantareller, trattkantareller, Karl Johan, fårticka och taggsvamp
Vitkål Ströbröd Ägg Fårticka Salt Peppar Koka kålhuvudet så att bladen blir lättare att ta bort Avvattna fårtickebitarna i en stekpanna (stek utan fett på svag värme till de avgett vätskan) Blanda ägg, ströbröd och ticka till en färs, salta och peppra
Rätten bestod av Rimmad gös med skivad rå fårticka, krondillsemulsion ♥ och forellrom. I Fredags så tog jag tåget ned till Stockholm och skulle gå på event med Cono sur i och med att jag är med i Cono Sur Blogger Competition 2015