Häromdagen införskaffade ena blogghalvan (den halvan med minimalt kylskåp) en himla massa rödbetor, med målet att omvandla dem till någon slags burgare
Garnera medfärska vinbär. Rödbetormed skinka, valnötter och mozzarella. Dela rödbetorna i klyftor, vispa ihop ingredienserna till vinägretten och vänd ned rödbetorna i vinägretten
Hårda grönsaker som morötter, rödbetor, färsk fänkål, rädisor, selleri, grön sparris …. – När du gör dressing (oavsett vilken), var noga med att använda en olja av god kvalitet
Rör samman en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar och pensla över rödbetorna på tallrikarna. Skala och skiva rödbetorna så runt som möjligt och bred ur dem vackert på kylda rallrikar
Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Lägg på kycklingbitarna i en solformad båge och toppa med skivad rödlök, smulad fetaost och svarta oliver