Kontrollera då och då med en sticka om betorna känns genomkokta. När betorna är klara häller du av vattnet och skalar medans de är varma då skalet faller av lätt
-) För att senare möte upp några vänner på stan, det låter väl. En bit innanlår av rådjur tinades och tillagades i ugn på låg värme tillsammans med en lingonglaze, som sedan blev grunden till den goda gräddsås som vi åt till
Vet inte om jag någonsin ätit och druckit så mycket gott under en så sammanhängande och lång tid. När de sista vännerna kom in i klunga ville man bara omfamna dem alla i en stor gruppkram, vilket vi också gjorde
Skala och skär rödbetorna i klyftor och morötterna i stavar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung, timjan samt salt och peppar efter smak
500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
örtsalt och malen vitpeppar. Bryn kycklingfiléerna med smör i stekpanna, salta och peppra. Lägg klyftade betor för sig och kycklingfiléer för sig på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över lite olivolja på betorna, salta och peppra
Stekt potatis med lite gräslök, färdig Rydbergs Mangorajasås, färdig bearnässås, och så en bit vildsvinsfilé, samt rådjursfilé på grillen, som sen får vila en stund i aluminiumfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.