Det råkar helt enkelt vara mycket lättare att sparka igång mitt inre bloggmaskineri när minnena ännu inte hunnit hamna långt bak i arkivet, utan är såpass färska att jag, åtminstonde bildligt talat, fortfarande kan känna smaken av maten i min mun
hackad färsk dragon och persilja efter smak. Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
körsbärstomatermoröttersparrisfärsk gul lökröd lökpurjolökfärsk vitlök (drog upp några färska vitlökar från landen, inte stora men sååå goda)gräslökolivoljasalt och pepparsmörSkiva alla grönsaker och lägg i ett foliepaket (dubbel folie)
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Blanda färskost, senap och cidervinäger. Och det här med Rostbiff och innertemperatur. Rostbiff är en tacksam detalj som med fördel tillagad hel på låg värme
Pressa vitlök, bryt sönder lagerbladen och hacka färska örter eller tillsätt torkade örter. Segare kött som innanlår, rostbiff, fransyska eller lövbiff marinerar du skivat eller tärnat (till spett) över natten eller längre i kyl
Serveras med en supergod vitlökscrème och gärna paprikor grillade i en bit folie, fast uppkryddade med salt, svartpeppar, vitlök, och de färska örter som finns hemma
Gör iordning grillen för indirekt grillning, släng gärna på lite färska kryddkvistar och rökspån. Kvällens grillmiddag blev en helgrilladrostbiff som fick gå långsamt i grillen
Finhackad färsk lök eller salladslök. Jag grillade med argentisk asadogrillning som inspiration, särskilt Francis Mallmann, och blev mycket nöjd med resultatet
Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera med nygrillade spett. Enligt ursprungsreceptet från Allt om mat nr 9, 2004, ska det hela serveras tillsammans med marinerad rostbiff på spett. 600 g rostbiff. 600 g färska tomater. 600 g rostbiff. 600 g färska tomater
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche