Ernst salvia recept

Ernsts sås

Ernsts sås

Finhacka salvian. 11 knippe färsk salvia. 18 dl creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 st klyftor vitlök 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarnHäll upp Creme Fraichen i en skål
Ernsts grillade kycklingknyten

Ernsts grillade kycklingknyten

6 kycklingfilé, bitar 1 knippe färsk salvia salt peppar 500 g prosciutto, skinka. 6 kycklingfilé, bitar 1 knippe färsk salvia salt peppar 500 g prosciutto, skinka
Tema Ernst!

Tema Ernst!

Finhacka salvian. Kvällens middag blev Tema Ernst. Hittade två recept från Ernst sommarprogram som jag testade och det blev en hit
Ernst Saltimbocca

Ernst Saltimbocca

En klassisk italienskt rätt med rena smaker av salvia, citron och fint kalvkött. Detta recept på Saltimbocca av Ernst Kirschsteiger är hämtat ur hans senaste kokbok  I det enkla bor det goda (Bonnier Fakta)
Ernsts marinad med örter och vitlök

Ernsts marinad med örter och vitlök

0,5 knippe färsk salvia 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar) 3 klyftor vitlök 2 tsk salt 1 tsk peppar 1 dl rött vin 1 dl extra virgin olivolja 2 msk honung, flytande 0,5 knippe färsk persilja 5 torkade lagerblad 1 knipplök 0,5 gul lök, i skivor
Ernsts örtiga kryddpasta

Ernsts örtiga kryddpasta

200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)

Årets odlingar

) rovfågelskrämma a la Ernst, den fungerade bra. De verkade inte trivas så bra med det för det är nästan bara salvian som växt
Saltimbocca

Saltimbocca

Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. Lägg ett salviablad och en tunn bit prosciutto på varje köttbit
Hemlagad korv

Hemlagad korv

Ernst är ju nån form av idol för mig måste jag något motvilligt erkänna. Jag som aldrig gjort korv förrut, slet ju genast fram vildsvinsköttet ur frysen, polerade upp den halvvissna salvian och skred till verket
Valborgsfirande!

Valborgsfirande!

nu och det är Ernst Kirschsteigers recept från hans sommarprogram. Finhacka salvian. Ernst sås8 dl creme fraiche1 knippe färsk salvia1 citron5 vitlöksklyftor2 msk honung2 msk vit balsamicovinägersalt och pepparGör så här. 1 knippe färsk salvia

Ernst sås

Finhacka salvian. 1 knippe färsk salvia. Häll upp crème fraichen i en skål. Skalet från ½ citron. Hacka vitlök och blanda med flingsalt

Mer av Ernst

Krydda med flingsalt, salvia och peppar och slå över oljan. Kan tänka oss att det grillas en hel del i vårt avlånga land ikväll och då kan detta passa bra att käka till, även detta recept är från Ernst (med viss modifiering)