Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Leila, Tina, Moberg, Ernst - you name it, det är precis min typ av feel-good-program. Dock hade jag varken pinjenötter eller valnötter hemma, så jag bytte ut helt enkelt ut dem mot hasselnötter och pistagenötter
Receptet till dem var från ett av sommarens program som Ernst hade. I deras version användes malda hasselnötter och det är säkert jättegott men jag tog alltså valnötter istället
2 dl hasselnötter. Gör så här. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke. Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen
För ett tag sedan gjorde jag Ernst enkla bröd. 2 tsk bikarbonat 7 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 2 dl grovt rågmjöl 1 liter naturell yoghurt 2 dl hela hasselnötter 2 dl skalade solrosfrön 2 dl mörk sirap 3 dl torkade fikon eller aprikoser 2 dl russin 2 tsk salt Gör så här. 2 dl hela hasselnötter
Ernst. 1 dl hasselnötter, rostade. 1 dl hasselnötter. En arbetskamrat, Christina har tipsat mig om en müsli som hon brukar göra och den får *tummen upp* av mig