Dumplings
a.arnestal
a.arnestal

Dumplings

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3 blad kinakål
  • 500 g fläsk- eller kycklingfärs
  • 1 dl hackad salladslök
  • 2 msk hackad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk soja
  • några droppar sesamolja
  • 1 msk potatismjöl
  • Koriander
  • Dumplingdeg
  • 3 dl hett/varmt vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • Dippsås
  • 4 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk risvinäger
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 finhackad chili

Beskrivning

    Fyllning:
    Koka kinakålen i 2-3 minuter. Skölj med kallt vatten och pressa ur vattnet. Hacka i små bitar.
    Blanda kinakål med färs, salladslök, koriander, ingefära, salt, strösocker, soja, sesamolja och potatismjöl. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.

    Dumplingdeg:
    Blanda hett/varmt vatten och vetemjöl. Kavla ut degen, stansa ut rundlar med tex en kopp. Lägg på fyllning. Vik ihop och nyp till kanten så att dumplingen blir tät.

    Stek dumplingsen i olja ca 1 minut, häll på vatten så att det blir en bottenskyla, ca ½ cm. Koka under lock tills allt vatten har försvunnit, 5-6 minuter.

    Dippsås:
    Blanda samtliga ingredienser och rör tills sockret löst sig. Smaksätt ev med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.