Texas Chili
a.arnestal
a.arnestal

Texas Chili

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 4 mediumstarka chilifrukter
  • 1-2 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk kakao
  • 2 msk råsocker el brun farin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • olja
  • salt

Beskrivning

    1. Tärna högrev i grytbitar som är ca 2 x 2 cm.

    2. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna.

    3. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.

    4. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta köttet. Bryn det i olja till fin färg.

    5. Häll ner köttet i tryckkokaren och koka ur stekpannan med lite vatten. Häll sedan ner stekskyn så att hälften av köttet täcks.

    6. Tillsätt chili, lök, vitlök, tomatpuré, vinäger, kakao, socker och rosmarin.

    7. Sätt på locket och koka upp till fullt tryck. Sänk sedan temperaturen så att jämt tryck hålls. Tillaga i 1 timme.

    8. Stäng av plattan och låt trycket sjunka. Ta av locket, koka upp på nytt och smaka av med salt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.