Ta upp degen på mjölat bord. Lägg lussebullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tillsätt resterande ingredienser, förutom russin och riven mandelmassa
Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen
Knåda degen kraftigt i några minuter. Vad passar bättre än dessa saftiga saffransbullar med en härlig fyllning av mandelmassa, smör och florsocker till jul
Tryck ut degen i en smörjd pajform och ställ in i kylen medan du gör fyllningen. Pajdeg. Den här pajen gjorde jag med mina sista sommaräpplen som jag räddade från att falla till marken oanvända, vilket var ödet för den resterande skörden
Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Själv hade jag för en gångs skull tillräckligt med tålamod för att låta den svalna, men glömde i stället garneringen
Ta upp degen ur skålen och knåda den smidig med resten av mjölet. Deg. Pensla bullarna med vispat ägg. En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassa och mörk choklad
Drar man i en degbit skall den ha konsistensen av tuggummi. Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna