Deg med mandelmassa recept

Lussebullar med mandelmassa

Lussebullar med mandelmassa

Ta upp degen på mjölat bord. Lägg lussebullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tillsätt resterande ingredienser, förutom russin och riven mandelmassa
Mandelmassa

Mandelmassa

Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen
Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa

häller på socker och kanel efter smak och sen strö över mandelmassa över degen. När degen släpper från kanterna är den färdig
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Knåda degen kraftigt i några minuter. Vad passar bättre än dessa saftiga saffransbullar med en härlig fyllning av mandelmassa, smör och florsocker till jul
Äppelpaj med mandelmassa & kardemumma

Äppelpaj med mandelmassa & kardemumma

Tryck ut degen i en smörjd pajform och ställ in i kylen medan du gör fyllningen. Pajdeg. Den här pajen gjorde jag med mina sista sommaräpplen som jag räddade från att falla till marken oanvända, vilket var ödet för den resterande skörden
Plommonpaj med mandelmassa

Plommonpaj med mandelmassa

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Själv hade jag för en gångs skull tillräckligt med tålamod för att låta den svalna, men glömde i stället garneringen
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Saffransbullar medmandelmassa är ett måste till jul/påsk
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Börja med att göra en fördeg. Receptet är framtaget av Roy Fares och består av en fördeg. Därefter toppade jag med grovriven mandelmassa
Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa

Börja meddegen. Degen är lättarbetad och inte sådär torr och tråkig som vetedeg lätt kan bli. Det bästa med dessa bullar är nog ändå fyllningen
Lussemuffins med saffran och mandelmassa

Lussemuffins med saffran och mandelmassa

Saftiga lussemuffins blir det med kvarg (Kesella) i degen. Smula jästen i en degbunke. Medmandelmassa och saffran i kan det helt enkelt inte gå fel
Bullar med mandelmassa och mörk choklad

Bullar med mandelmassa och mörk choklad

Ta upp degen ur skålen och knåda den smidig med resten av mjölet. Deg. Pensla bullarna med vispat ägg. En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassa och mörk choklad
Kalasbullar med äpple och mandelmassa

Kalasbullar med äpple och mandelmassa

Drar man i en degbit skall den ha konsistensen av tuggummi. Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna
Mazarinbitar med limesmak

Mazarinbitar med limesmak

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Börja med fyllningen. Dekorera med färska blåbär och riv över lite vit choklad