1 Marsipan:0,5
dl vatten 1 msk smör 2,5 msk vetemjöl 300 g mandelmassa 2 dl florsockerMandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal mandeln fint i mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en skål. Tillsätt socker och äggvita. Smaksätt med bittermandel och spä med några droppar vatten om massan blir för tjock. Marsipan: Koka upp vatten och smör. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen. Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.
Skålla och skala mandeln. Mixa mandlarna fint med mixern. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Så här i semmel-tider tänkte jag att det kunde passa bra med ett recept på mandelmassa utan socker. Om du vill ha en helt vit mandelmassa så bör du skålla mandeln före
s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön. Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.