Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Häll degen i en pajform och tryck ut den medan den fortfarande är ljummen. Riv mandelmassan grovt. Halvera och kärna ur plommonen och fördela i pajen med den kupade sidan neråt
Plommonsmulpaj8 bitar500 g plommon (urkärnade)½ dl socker1½ msk potatismjöl150 g smör4 msk socker4 dl vetemjölSätt ugnen på 225°CRör ihop smuldegenSkär plommonen i mindre bitar, blanda dem med socker och potatismjölLägg plommonfyllningen i en pajform (eller fördela dem i 8 portionsformar)Fördela smuldegen ovanpå fyllningenGrädda mitt i ugnen ca 20-25 minFoto
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Täck botten med plommonhalvor, lägg dem med snittytan ner. Servera ljummen med grädde. 1200 g riven mandelmassa. 1lätt vispad gräddeSmöra en stor pajform med löstagbar botten, ca 26-27 cm i diameter. Nagga den med en gaffel och ställ den i kyl 1/2 timme. 1Riv mandelmassan och rör samman den med citronskal, smör och äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.