Häll i mjölk, buljong och creme fraiche. 3 dl kycklingbuljong. 1 tsk curry smör till stekning 1 dl mjölk 3 dl kycklingbuljong 2 msk creme fraiche 1 st vitlöksklyftor (2 om du vill ha starkare) 1 msk ljus majsenaredning
Strö ner mjölet, rör om och späd med buljong till en tjock sås. Börjar morgonen med ett recept åt er på en jättegod currysås som man gör själv, i söndags gjorde vi den till kycklingen
Sila buljongen. Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. 2 dl kycklingbuljong. 5 st purjolök 1 st morot 1 st lagerblad 1 tsk vitpepparkorn persiljekvist timjankvistar Currysås. 2 tsk curry 2 msk smör 2 st schalottenlökar 1 st äpple 2 msk vetemjöl 2 dl kycklingbuljong från kokningen 2 dl grädde salt peppar Servera med
Jag har använt kycklinglår i det här receptet men har man tid kan man koka en kyckling eller höna och på köpet få en mustig buljong som kan användas till såsen
Sila buljongen. Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. 2 dl kycklingbuljong. 5 st purjolök 1 st morot 1 st lagerblad 1 tsk vitpepparkorn persiljekvist timjankvistar Currysås. 2 tsk curry 2 msk smör 2 st schalottenlökar 1 st äpple 2 msk vetemjöl 2 dl kycklingbuljong från kokningen 2 dl grädde salt peppar Servera med
4 1 hel kyckling (à 1 kg) ca 1 1/2 l vatten 1 morot 1/2 purjolök 1 gul lök 1 bit rotselleri 2 lagerblad 3 persiljestjälkar 5 vitpepparkorn 1 msk salt Currysås 1 msk curry 4 dl buljong från kycklingkoket 1 dl grädde 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken