1 dl russin. Rör om någon gång på slutet och när du uppskattar att det är ca 5 minuter kvar, tillsätt russin, nötter och smaka av med mera salt om det behövs. 1 dl russin
Den här med chili, vitlök och tiimjan blev riktigt riktigt god. 1 planti chili ( plantbaserad grädde med chilismak, tidigare carlshamn ). 1 planti chili ( plantbaserad grädde med chilismak, tidigare carlshamn )
Och ärligt, maten blir många gånger också godare när fler sinnen får vara med och smaka på den. Snitta tomaterna och tryck ner varsin vitlöksklyfta – grilla i ugnen ca 10 minuter på 175 C
Det är röd paprika snabbgrillad i ugnen, kikärtor ( ett halvt paket för min son snodde den andra ), silverlök, vitlök, färsk chili, gul curry, gurkmeja, tofu, romanesco, svenska äpplen, aubergine, kokosmjölk och babyspenat
Hej. I söndags var det ju mors dag och det firades med en riktig god och nyttig efterrätt. Jag gjorde en helt vegansk moccamousse cheesecake som innehåller varken vitt mjöl, socker eller ägg
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
örtsalt, svartpeppar, chilipulver och pizzakrydda. Hacka löken med blast och allt och stek på medelvärme i olivolja, krydda rejält med chilipulver som också får stekas på medan löken blir mjuk
De är dels svenska, de gör dels jättegoda och bra produkter (jag är småberoende av havregrädden i min matlagning) och de tar dessutom ett otroligt nödvändigt och skitroligt krig med den jättelika mjölkindustrin med sin ”Wow, no Cow” kampanj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.