olivolja. Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut med ricotta och så lite valnötter och örter på det
Krydda lite lätt med spiskummin, kanel, salt, peppar, olivolja och en skätt äppelcidervinäger. Butternut pumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
Lägg i skål och salta lite och häll över en matsked olivolja. Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Borsta butternutskivorna med olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Borsta olivolja på ena sidan av varje bröd, dela ut squash, mozzarella, och oregano jämnt över 4 av de 8 brödskivorna. ) 1 mellanstor butternut squash. 1 msk olivolja
Här har jag stekt gnocchin i olivolja för att den mjuka insidan ska möta den frasiga utsidan. Butternut pumpan ger gnocchin en söt och len smak och jag måste säga, det här slog potatis gnocchin jag gjorde förra gången
olivolja. Skala och hacka butternut, grovhacka paprika och finhacka löken. Använd gärna en stor stekgryta och fräs grönsakerna i olivoljan tills löken börjar bli transparent
I en stor skål blanda ihop squashen med olivolja, kanel och ½ tsk salt. 1 stor butternut squash (ca 1,2 kg), skalad och skuren i mindre bitar (totalt 970 g). 3 msk olivolja. 6-8 port 1 stor butternut squash (ca 1,2 kg), skalad och skuren i mindre bitar (totalt 970 g). 3 msk olivolja