Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans medrostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Och utan tahini hemma så rörde jag i rostade sesamfrön i yoghurten. Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Borsta butternutskivornamed olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Rostad kryddig butternutpumpamed brysselkål, citron och chèvre. Skär pumpan i smala klyftor med skalet på (blir mjukt och gott i ugnen och kan med fördel ätas)
Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp ochsquash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Rör ihop smeten, rulla köttbullarna och ställ in i kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
Spara en näve spenat och stek upp resten i smör och vitlök,salta och peppra. Blanda i pumpan, den sparade spenaten,pinjenötterna och pastan i den varma spenaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.