Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternutsquashoch brysselkål. Såg att en TV-kock lagade detta häromdagen på Nyhetsmorgon och det såg så gott och smidigt ut
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. Värm squashen i ugnen fem till tio minuter om den har svalnat när du ska servera den
Ta sedan fram mozzarellan, bryt den i mindre bitar och ha ner i squashröran. När de börjar puttra lite fint, utan att bli bruna, sänk värmen och ha i salt då det hjälper attraktiv ut vätskan ur squashen
Tillsätt den ugnsbakade butternutsquashen precis innan rätten ska serveras. Pasta med hemlagad tomatsås är inte för inte en av familjens favoriträtter, och den kommer alltid vara vanligt förekommande
Skala, dela och gröp ur kärnorna på butternutsquashen. Tillsätt nu butternutsquashen till risotton. Dela squashen i små bitar och vänd dem på en plåt med olivolja och salt
Spara en näve spenat och stek upp resten i smör och vitlök,salta och peppra. Blanda i pumpan, den sparade spenaten,pinjenötterna och pastan i den varma spenaten
Till biffarna blev det en limesås och min egenodlade butternutsquash. -) Jag fick ju bara två stycken butternut som blev stora så nu har den första avnjutits och visst var den mycket godare än de man köper
oregano och timjanTillagning. Näringsvärde för hela paninin (med den fyllningen jag skrivit). Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Och det var inte den stora supermarketet som hade squashen utan en betydligt mindre ‘kvartersbutik’. Redan bara namnet utlovar ju godsaker, smör och nötter… Smaken är söt och nötaktig och det passar bra med ett saltare alternativ till
salta och peppra efter smak (jag var lite försiktig så var inte rädd för att salta). blanda ihop mandelmjöl och broccoli och salta och peppra efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.