Buljong ryggbiff recept

Helstekt ryggbiff med portvinssås

Helstekt ryggbiff med portvinssås

Jag fick panikrädda med buljong, honung och grädde. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ta sedan av den från plattan och häll i balsamicovinäger, rött vin och buljong. Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff
Grillad ryggbiff med sköna tillbehör

Grillad ryggbiff med sköna tillbehör

1msk kalvfondSalt och svart pepparFräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Ryggbiff med rödvinssås

Ryggbiff med rödvinssås

Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. -)Köpte dessa underbara ryggbiffar, perfekta i köttet och det insprängda fettet, precis som det ska vara
Chilicouscous med strimlad ryggbiff

Chilicouscous med strimlad ryggbiff

Koka upp buljongen med tabasco och rör i couscous. 400 g Scan ryggbiff. 4 dl köttbuljong. Lägg på locket och ställ grytan åt sidan ca 6 minuter
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört

Ungersk gulasch

utskuren ryggbiff eller lövbiff. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört. 6-7 deciliter köttbuljong
Nyårsbuffé, supé eller bara en kort krönika…

Nyårsbuffé, supé eller bara en kort krönika…

Förrätt skall man väl också ha på bordet och i ovan inlägg finns recept på Cajunkokta havskräftor enligt en så kallad “Crawfish boil” vilket innebär att potatis, lök, vitlök och kräftor kokas i en buljong smaksatt med Cajunkryddor
Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

 Koka ner vinet och buljongen, smaka av med lite rödvinbärsgelé, salt och peppar och red eventuellt av med lite maizenamjöl nu är rödvinssåsen klar
Phở –  Vietnamesisk nudelsoppa

Phở – Vietnamesisk nudelsoppa

Visst, det mest seriösa hade ju varit att slakta kossan och göra köttbuljongen själv, men det kändes lite väl överambitiöst en tisdagskväll
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

400 g ryggbiff eller entrecôte. 13 dl mörk oxbuljong av tärning. 1Tillsätt hoisinsås, ostronsås, soja, worcestershiresås och buljong
Biffstek med Per Morberg...

Biffstek med Per Morberg...

Häll över öl, vin och buljong. Ryggbiff med stekt lök och bagarpotatis. 800g ryggbiff (marmorerad). 800g ryggbiff (marmorerad)
En ganska trevlig engångsföreteelse

En ganska trevlig engångsföreteelse

Buljongen i phon är umamifattig, vilket dödar halva nöjet med pho. Och minus för den enda oxköttbullen i vår Pho dac biet för 115 kronor, som ska innehålla oxköttbullar (i plural), tillsammans med oxbringa, ryggbiff i tunna skivor och strimlad filé från kyckling