Nu till Bouillabaissen, eller fiskarhustruns gryta. Till grytan serverar jag en klassisk rouille, en god röra med vitlök och saffran som är urgod att servera till grytan och ett gott bröd
Börja med att skala räkorna. Gör under tiden rouillen. Värm upp en panna på hög temperatur Fräs räkskalen tillsammans med lök, morot, lagerblad och timjan i lite smör och olja
Det är precis det här jag gillar så skarpt medBouillabaissen, du kan göra den enkel, eller oerhört festlig och lyxig, oavsett vad smakar den alltid finfint
En slags majonnäs som passer bra till bouillabaisse, eller bara doppa ett gott bröd i. Mixa allt med en stavmixer, tillsätt oljan lite i taget tills det blir en majonnäsliknande konsistens
Tillsammans med fisk och skaldjur en riktigt god rätt att äta nu när det är kallt och mörkt ute. Tillbehör kan vara aioli, rouille, riven parmesan, krutonger eller citron