Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Häromdagen när jag gjorde tomaterna i ugn så gjorde jag även egen majonäs samt saffransaioli med rostad vitlök och örter som jag hade till min lunch/middag och här kommer recepten på det
Igår åt jag och Leif räkor med hemmagjord aioli. AioliMajonnäs. I går var jag och alla barnen på stan i flera timmar och hittade mycket sommarkläder åt dem så nu väntar vi bara på sommaren
Blanda ner de hackade örterna, apelsinskal och citrussaften i aiolin. Apelsinaioli med mynta. Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en hög och smal bunke
Nybakat bröd att doppa i saffranaiolioch tzatziki är så gott. Aioli. Rör om, häll nu på mjölet och börja bearbeta degen tills den blir smidig (är den för torr så kan du med fördel hälla på lite olja (oliv)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.