Boeuf Bourguignon
bella641
bella641

Boeuf Bourguignon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 port
  • 600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
  • Arla smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2 1/2 dl köttbuljong
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 8 steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färska champinjoner

Beskrivning

    Gör så här
    Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

    Receptet Boeuf bourguignon / burgundisk gryta kommer från Arla.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.