Hacka löken och persiljan.
Blanda ner löken i köttfärsen tillsammans med pressad vitlök, ägg, persilja, spiskummin, oregano och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj av en tallrik med vatten.
Forma pannbiffar i önskad storlek och lägg på den våta tallriken.
Stek pannbiffarna i olivolja tills de har fått fi färg och är färdiga inuti.
Servera med potatisklyftor och förstås en massa citron.
Bifteki, en färsbiff från Grekland som precis vår pannbiff finns i olika kryddningar. I Grekland görs bifteki på lammfärs men nörfärs går givetvis lika bra
Efter det så lägger du i en klick philadelpiaost- naturell eller med t. Ställ kastrullen på plattan igen och värm om det behövs 1-2min och rör om hela tiden
Häll blandningen över biffarna och låt sjuda ca 10-15 min. Detta var riktigt gott. Brukar göra pannbiff med lök men idag blev det med en krämig och smakrik tomatsås
Vegetarisk pannbiff med lök, 4-6 biffar. Forma 4-6 stora och tjocka biffar med händerna. Stek dem först 3-4 minuter på hög värme på bägge sidor och lägg därefter ett lock över stekpannan och låt steka på lägre värme i 5 minuter till så de tillagas helt igenom. Lägg tillbaks löken i stekpannan med biffarna och ca 1 – 2 dl vatten och låt steka med i 1-2 minuter så att smakerna blandas och du får en skysås
Här kommer jag med världens jäkla pangrecept på pannbiffar. Jag förstår om ni tycker att det börjar bli lite tjatigt med alla dessa pannbiffar, men de är ju så fantastiskt GODA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.