En av mina bästa tips för att inte trilla dit är att alltid ha matlådor i frysen, både att ha till lunch ochnär man kommer hen trött och hungrig på kvällen och inte orkar laga mat
Blanda smeten medfärsen, kalvfond och soja. Skala de stora lökarnaochskär dem i tunna skivor. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör
Fräs lök tillsammans medfärsen tills fin färg åtnjutes. Är det hummer eller annan mat du är sugen på att fira dagen medoch letar efter så är det så finurligt uträknat att det går att söka genom våra gamla recept i sökrutan där på högersidan, så hoppas vi att du hittar det du söker
Och dessutom gillar jag att äta mat som inte fraktats runt hela vår planet för att landa på min tallrik (med det tyvärr inte sagt att jag inte äter mat som fraktats runt)
Nu glömmer jag den inte mer för detta ärhusmanskost från sin bästa sida. Det visade sig då att hans tallrik bestod av kokt potatis med stekt lök serverat medpannbiff
Smörbräsera den rivna löken. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar ochvärmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
Blanda färsenmed riven lök samt vispgrädde och kryddor. Med en rejäl skvätt grädde och lite kryddpeppar i pannbiffssmeten smakade biffarna fantastiskt gott
Hela intervjun med Pralin, resan till Borlänge och (inte minst) husmanskostslagandet fick mig dock att fundera på en grej som legat och gnagt på mig ganska länge och som jag inte riktigt vetat hur, eller ens om, jag skulle ta upp det här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.