Hacka persilja och ha i. Egentligen skulle jag göra lavendelkyckling, men jag hittade ingen lavendel. Så det blev en kycklinggryta uppkryddad med soja, vitlök, svartpeppar, salt och lingonsylt istället
Gott till detta är ett härligt kokt basmatiris eller att äta direkt med bröd som bestick. Dekorera med koriander (eller som jag gjort, med hackad persilja) gott at sprinkla lite citron över
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Jättegott med basmatiris och matlagnings yoghurt och strö över lite finhackad persilja. Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl
Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här). lite hackad persilja eller färsk koriander till garnering
Servera med basmatiris, myntayoghurten, salladen och eventuellt torshi (persiska grönsakspickles). 2dl persilja, hackad. Sautera persilja och koriander i lite olivolja i en liten kastrull på ganska låg värme i 15 min. 2dl persilja, hackad
Toppa med färsk persilja, chiliflakes och servera med basmatiris. Persilja. Persilja. Hej & gokväll på er. Sportlovsveckan lider mot sitt slut och vi rundar av med en riktigt god middag innan skolväskorna ska packas, kläder plockas fram och veckan ska planeras