Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Serveras med dina favorit tillbehör. Ta fram en lergryta, sätt på ugnen på 150 grader. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma
Till middag igår gjorde jag fläskytterfilé i lergrytamed en massa goda grönsaker. Vilken skillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten lite enformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter
Krydda filéerna med citronpeppar, paprikapulver, salt och gnid in ordentligt. Lägg lergrytan i blöt minst 20 minuter. Häll av spadet från champinjonerna och blanda det med vatten till 4 dl. 200 g champinjoner skivade (burk med spad)
Denna rätt är gjord i lergryta800 g oxgrytbitar ca 6 pers2 gula lökar500 g passerade tomater2 dl vatten1 msk tomatpuré3 msk kalvfond2 tsk farinsocker1/2 dl balsamvinäger2 msk kinesisk soja1 dl färsk hackad persiljasalt, pepparLägg grytan i blöt ca 15
fräs ur stekpannan med vätskan och slå det sedan i lergrytan. ) Däremot kan vi tänka oss att avslöja vad vi kockade till förra gången vi plockade fram lergrytan (igen
Servera med t ex. Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter
med fördel buternut. Förbered lergrytan, lägg den i blöt om det behövs. med fördel rocoto. Lägg majoriteten av frukt och grönsaker i botten på lergrytan
Det blev några riktigt goda recept och sen tog jag med grytan hit till Alanya i vintras. En vacker lergryta som på modernt stenåldersvis långsamlagar maten och tar den till kulinariska höjder
Lägg lergrytan i kallt vatten ca ½ timma. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprika i lergrytan. Lägg på locket på lergrytan och ställ in den i kall ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.