Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Svarta bönor är väl inte det allra vanligaste i bakverk, men bidrar förstås medl lite extra nyttiga proteiner
Koka bär, vatten och socker i en gryta med lock, ca 20 minuter. 500 g vinbär. Häll upp i en silduk på ställning över en bunke och låt saften självrinna genom tyget
Bär. 100 g frysta svartavinbär. 100 g frysta svartavinbär. Detta är absolut sommarens favoritfrukost. Du kan så klart byta och mixa med andra ingredienser som du gillar
mörka bär - till exempel blåbärsvartavinbärbjörnbär. potatismjöl om du använder frysta bär. Fyll formen med socker och bärblandningen, lägg på ett galler av pajdeg och pensla med lite vispat ägg innan du gräddar pajen under 25 minuter i 250°
Buskar har plockats av och jag har gjort saft och fyllt frysen med bär. Bär,. Svartavinbär och hallon. Gott att ta fram framöver och minnas den fina sommaren på kolonin
Idag blir det dock som sagt en lite syrligare kladdkaka som är sprängfylld med svartavinbär. Just här idag tänkte jag tipsa er om en lite syrligare variant på kladdkaka, en vinbärskladdkaka, men vill ni ha fler/andra tips på hur man kan variera den så kika gärna in i min Kladdkake-kategori som är fylld till brädden med olika varianter på den snabbakade kakan
Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. 1 liter röda vinbär. Koka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
För vissa kanske det innebär personliga mål som att börja planera mer, ta hand mer om sig själv eller kanske bara något enkelt som att bli bättre på att höra av sig till en vän