Det här är en väldigt lätt efterrätt att slänga ihop. Bäret är ju egentligen mer exklusivt då det tar tid att plocka och transporteras med svårighet, så låt inte era trädgårdssmultron förgås
En krämig dessert med färska bär och rosad müsli med bara 150 kalorier är helt klart ett av dem bästa sunda sunt desserterna man kan få en kväll som denna. 50gr kesella60gr 2st äggvita40gr färska blåbär40gr färska hallon15gr ”Orka”frukost müsli (från budo-fitness)1/2 tesked stevia socker (LCHF-butiken). Rosta muslin i en stekpanna i ca 6-8 minuter, ta bort från värmen och lägg i blåbären och låt stå. Vispa äggvitan med stevia och guarmjöl med en elvisp i ca 1 minut tills den blir riktigt tjock, rör i äggvitan med kesellan och vaniljpulver. 40gr färska blåbär
Lägg alla ingredienser i en skål och vispa upp tills den blir krämig, fluffig och bildar toppar. Dessa små pajer som är fyllda med en god Mascaponekräm med färska bär är lätta att göra och man kan äta dem nästan direkt
Toppa gröten med rostade nötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Lägg i halverade körsbärstomater. Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.