1 l svarta vinbär. Repa och skölj bären. Skala päronen. Skär dem i bitar. Blanda vinbär, päron, vatten, strösocker och kanel i en gryta och sjud på svag värme under omrörning i ca 20 minuter
Här hittade jag också svart trumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten. HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ, SVART TRUMPETSÅS, UGNSBAKAD LÖK OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL
2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Den svarta goda trumpetsvampen. salt och svartpeppar. salt och svartpeppar. I år har jag haft lyckan att hitta den här delikatessen vid två tillfällen och det tillhör inte till vanligheterna där jag bor
svart spaghetti. Svartpeppar nymald efter smak. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Hetta upp oljan i en vid panna och fräs currypastan hastigt under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.