Anns Pizzabaguetter med chili och vitlök, 12 st kalljästa
annn-3
annn-3

Anns Pizzabaguetter med chili och vitlök, 12 st kalljästa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • ½ dl olivolja
  • Lite hackad chili (1 grön och en röd) + 2 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl rivna morötter, kan uteslutas
  • 1 dl krossat linfrö
  • 2,5 dl passerad tomat
  • 3,5 dl kallt vatten
  • 900 g (15 dl) vetemjöl
  • 40 g (2 dl) kruskakli
  • 1 tsk bakpulver
  • Till morgonen
  • 1 uppvispat ägg för pensling
  • Skivad/riven ost (jag använder alltid goudaost)

Beskrivning

    Gör så här
    1. Smula ner jästen i en degbunke och strö över salt, oregano, matolja som snabbt löser upp jästen.
    2. När jästen är upplöst tillsätt krossat linfrö, passerad tomat, vatten, hackad chili, pressad vitlöksklyfta, ev. rivna morötter och rör om.
    3. Tillsätt nu blandningen av vetemjöl, kruskakli och bakpulver och arbeta degen smidig/slät
    4. Forma degen till 12 baguetter och lägg dem på plåt klätt med bakplåtspapper, täck över med bakduk och låt dem jäsa ca 10 timmar över natten i kylen. Om du inte får plats med plåten i din kyl så låt degen jäsa i bunken över natten och baka ut baguetterna på plåt på morgonen och låt jäsa en liten stund före gräddningen.
    5. På morgonen tar du ut baguetterna och ställer dem på spisen, sätter ugnen på 250°C.
    6. Strax före ugnen har nått rätt gradantal, pensla baguetterna lägg/strö på ost skivor/riven.
    7. Grädda baguetterna på mittersta falsen ca 13 min.
    8. Det går bra att göra degen på samma sätt och baka ut baguetterna på plåt för jäsning 1 timme och därefter grädda i ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.