Bröd och smörgåstårta

Bröd och smörgåstårta

 Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Slå upp degen och forma till en boullé (rund boll). Låt brödet svalna. Rundriv degen och låt den jäsa i 30min (bulkjäsa). Snitta brödetoch baka av det i ca 15-20 min eller till en innetemperatur på 95C har uppnåtts
Jennies räkmacka med gräslöksaioli

Jennies räkmacka med gräslöksaioli

1,5 kg frysta stora räkor med skal, tinade (storlek 50/70) 4 ägg 1 kruka sallad 8 rädisor, i kvartar 0,5 gurka 1 citron, i klyftor dillvippa gräslök, finskuren svartpeppar, nymalen 4 skivor vitt bröd (t ex hönökakor, vitt lantbröd eller formfranska)
Enkel focaccia, Leilas recept

Enkel focaccia, Leilas recept

Grundrecept focaccia25 g jäst [0,5 förp] 3 dl vatten, ljummet 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Focaccia med körsbärstomater och basilika1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 250 g körsbärstomater (på kvist) 250 g gul körsbärstomat 1 kruka färsk basilika olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rosmarinfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 4 kvistar färsk rosmarin olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Oliv- och fänkålsfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrö olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rödlöksfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 3 rödlökar olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning
Grillat bröd på spanskt vis

Grillat bröd på spanskt vis

Ingredienser 1 odefinierad vitt bröd , t ex ciabatta 1 odefinierad vitlök(ar) 1 odefinierad tomat(er) 1 odefinierad salt 1 odefinierad olivolja Köp receptet