När det kokat ihop lite så mixade jag allt så att jag fick in grönsakerna i skyn och spädde ut det med stekskyn från ankan ( med så lite ankfett i det översta lagret av skyn) smakade av med äppelcidervinäger, salt och peppar
Anka är ett mångsidigt och väldigt smakrikt kött som jag gillar hemskt mycket att använda. Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen
På med ankfett så det täcker samt timjan, lagerblad och lite grönsaker. Eftersom vi älskar konfiterad anka, eller konfiterat vad som helst, var vi tvungna att ha med det på något sätt
Blanka av såsen med lite smör. Ankfett + olivolja så det täcker. Täck med fett från stekningen av ankan, den bör ha släppt lite fet, samt fyll på med olivolja
Och inte bara vi ser jag, läste precis hos Lager att det stod anka på middagsbordet även där idag. Anklåren placeras sedan i en gryta, på med ankfett så det täcker, kryddorna fick också åka ner efter en avtorkning
Gjorde som bekant Pekinganka häromdagen. Lägg låren i en järngryta i ankfettet och lite olivolja. Det är spöstraff på att slänga fettet som droppar från ankan under ugnsstekning
Jag är väldigt svag för anka, och jag minns tillbehören som en positiv överraskning. Vi avvek under vår tillagning (vår ovanstående föresats till trots) från originalreceptet, då vi valde att steka potatis , jordärtskockor och ostronskivling i det ankfett som rann ur brösten då de bryntes innan de skulle ugnsstekas
Lika god till confiterad anka som till pärlhönsbröst fyllda med kantareller och portvin. Prova Potatis à la Sarladaise är stekt i ankfett och kryddad med vitlök och persilja så förstår du