Anka ankfett recept

Helstekt anka

Helstekt anka

Ankfett har en tendens att stänka ner hela ugnen. Helstekt anka är en riktig festmåltid. Gnid ankan med citron både invändigt och utvändigt
Påsk Anka

Påsk Anka

När det kokat ihop lite så mixade jag allt så att jag fick in grönsakerna i skyn och spädde ut det med stekskyn från ankan ( med så lite ankfett i det översta lagret av skyn) smakade av med äppelcidervinäger, salt och peppar
Ankans lilla sås - ett lyckat experiment

Ankans lilla sås - ett lyckat experiment

guldgul och frasig efter att ha nästintill friterats i ankfett. Jag hade aldrig lagat anka i ugn tidigare, och någon gång ska ju vara den första
Kvack, kvack sa ankan

Kvack, kvack sa ankan

 Anka är ett mångsidigt och väldigt smakrikt kött som jag gillar hemskt mycket att använda.  Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen
Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Och inte bara vi ser jag, läste precis hos Lager att det stod anka på middagsbordet även där idag. Anklåren placeras sedan i en gryta, på med ankfett så det täcker, kryddorna fick också åka ner efter en avtorkning
Confiterade anklår i sherry och clementin

Confiterade anklår i sherry och clementin

Gjorde som bekant Pekinganka häromdagen. Lägg låren i en järngryta i ankfettet och lite olivolja. Det är spöstraff på att slänga fettet som droppar från ankan under ugnsstekning
Anksnack

Anksnack

För en tid sedan ville jag göra helstekt anka och det skulle bli första gången för mig. Såsen som görs på skyn är ändå duktigt rik på ankfett
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Innan du steker ankbröst eller helsteker ankan gör du apelsinsåsen. Ös bort ankfett efterhand med en slev - det gör inte om en del ankfett är kvar
Ankbröst till nyår?

Ankbröst till nyår?

Jag är väldigt svag för anka, och jag minns tillbehören som en positiv överraskning. Vi avvek under vår tillagning (vår ovanstående föresats till trots) från originalreceptet, då vi valde att steka potatis , jordärtskockor och ostronskivling i det ankfett som rann ur brösten då de bryntes innan de skulle ugnsstekas

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Så i stället för att äta mycket gåslever åt jag anka i alla dess former. En kväll syndade jag och åt ett par tuggor av tärnad potatis stekt i ankfett
Confiterad kycklingklubba

Confiterad kycklingklubba

Klassiskt är confiterad anka som då får bada täckt i ankfett. Hittar man inte ankfett så kan man göra som jag och köra med olja istället
Crispy duck med hallon-hoisin.

Crispy duck med hallon-hoisin.

Se till att ankan är rumstempererad innan du börjar tillaga den. Skär apelsinen i bitar och stoppa in dem i ankan
Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA

Lika god till confiterad anka som till pärlhönsbröst fyllda med kantareller och portvin. Prova Potatis à la Sarladaise är stekt i ankfett och kryddad med vitlök och persilja så förstår du