1 hel
anka, cirka 2 kg (finns bl a i asiatiska butiker) olivolja 2 1/2 msk five spices (finns bl a i asiatiska butiker och välsorterade mataffärer) flingsalt 1 rödlök, skuren i klyftor 1 apelsin Tillbehör:
5 salladslökar
3 späda morötter 1 gurka 2 chilifrukter 1/2 citron salt 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 lime 20 kinesiska pannkakor (finns i asiatiska butiker), kan ersättas med isbergssallad
Jordnötssås blir som godast om den får sjuda på spisen länge, så jag började med den. Jag tyckte att min blev lite för tjock så jag spädde den med mjölk, men utgick från detta
Serve immediately. In a large skillet over medium heat melt 2 Tablespoons butter. Cook on each side for about 3-4 minutes until the outside is crispy and the chicken is cooked throughout. 2 medium zucchini, sliced
Anka med böndipp & mandarinpannkakor. Pensla skinnet med honungsblandningen. Fyll halsen med hälften av smeten och lägg ett tunt lager i botten på skråvet
Och det är väl ganska genialiskt att förena den svenska fredagsmysfavoriten med sin ständiga strävan att få med fisk på matlistan minst två gånger i veckan
500 g flankstek 1 msk japansk soja 1 msk sherry 1,5 dl majsstärkelse 1 morot, skuren i tändsticksstavar 1 rödlök, i tunna klyftor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor (om man vill ha hetta) 2 dl neutral rapsolja, till fritering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.