½ dl ananasbitar (spara spadet. Teriyakisås. ½ dl ananasspad. Finhacka lök och blanda ner i färsen tillsammans med soja och ananasbitar (Glöm inte att spara spadet
Till efterrätt gjorde jag ananaspaj, för det var så länge sedan vi åt det och det är ju så gott. Denna gång gjorde jag med konserverad ananas, men receptet funkar även om man vill använda färsk ananas
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. 2,35 dl ananasjuice (använd av juicen som finns i ananasburken). 0,6 dl teriyakisås. 2 msk krossad ananas. 2,35 dl ananasjuice (använd av juicen som finns i ananasburken). 0,6 dl teriyakisås. 2 msk krossad ananas
1 dl och 4 msk vatten2 dl och 2 msk ananasjuice (går utmärkt med den från ananasburken)4 msk teriyakisås1 msk kinesisk soja3 dl och 1 msk farinsocker3 msk citron3 msk finhackad silverlök1 msk Jack Daniels Whisky1 msk krossad ananas1 kryddmått cayennepepparBlanda samman vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker i en gryta, låt koka upp och sjuda en stund på svag värme. 2 msk ananasjuice. 4 msk teriyakisås. 1 msk krossad ananas
Krispig kant och ack så saftig kaka innanför - måste bero på den krossade ananasen. Sedan gjorde jag en marinad med saften från 3 lime och en stor bit riven ingefära, 1,5 dl teriyakisås, 2 msk sweet chili, 1 msk råsocker, 2 finrivna vitlöksklyftor, salt och vitpeppar (smaka av så att det blir rätt balans mellan syra och sötma. 1,5 dl teriyakisås
Det enda som behöver göras när gästerna kommer och som ska serveras varmt är de heta ananasbitarna, men de går fint att förbereda fram till ugnsbesöket
Skär ananasen i bitar och hacka svartkålen och blanda ner i slutet. 1 liten burk skivad ananas. ananasspad + 5 dl vatten. 3 msk teriyakisås. 1 liten burk skivad ananas
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Nästa gång provar jag nog att öka på mängden ananasjuice och struntar i krossad ananas