Aioli. -) Aiolin som jag gjorde till har jag gjort tidigare, hittade receptet på 56kilo, så enkel men absolut lika god som en "riktig". 1 st gul lök. 1 st gul lök
Aioli. 1 st gul lök. 1 st gul lök. Helg igen och nu är hösten verkligen här. Har egentligen massor att göra i trädgården inför vårens utmaningar (berättar om det i ett senare inlägg) men börjar dagen med lite bloggande istället, det var längesedan sist
Fräs finhackad vitlök samt gul lök och rotsaker, hackade i mindre bitar, i valfritt matfett. Toppa den varma grytan med några handskalade räkor, en klick aioli, citronskiva och dill
Lägg äggulan i en skål och pressa i vitlöken. Aioli. 1 st gul lök. 1 st äggula. Skär laxen i bitar. Lägg den i en skål med balsamvinäger och olja och låt dra i 30 minuter
Server med en klick aioli och en bit focaccia. Ingredienser700 g fisk (jag använde lax och torsk)smör och olivolja1 st fänkål1 st morot½ purjolök1 st gul lök2 st vitlöksklyftorca 2 dl egengjord fiskfond/buljong2 dl vitt vin eller matlagningsvin1 l vatten1 pkt saffran1 burk hela eller krossade tomater2 st lagerblad1 msk tomatpurénågra nävar haricot vertssalt och peppardillJag använde lax och torsk. 1 st gul lök
Aiolin blir gulare och smakrikare om den får stå till sig en stund, jag använde mig av hel saffran. Häromdagen när jag gjorde tomaterna i ugn så gjorde jag även egen majonäs samt saffransaioli med rostad vitlök och örter som jag hade till min lunch/middag och här kommer recepten på det