Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet. Lägg upp på tallriken kokt potatis, 1-2 fileér, lite brynt smör över samt en citronklyfta och lite dill. 1 knippa dill
Varmrökt fjällröding valfritt antal fjällrödingar( eller annan liknande fisk) á cirka 500g 70g salt/L vatten 1/2 dl farinsocker/L vatten Hjortronsås 2 dl creme fraiche 1 dl majonnäs 1 dl tinade frysta hjortron 2 msk honung 1/2 dl hackad gräslök 1/2 kruka hackad dill salt och peppar Gör så här. (Mindre hel fisk som liten aborre eller strömming kan ligga i endast 4h
Jag använde rökt aborre men rökt sik går lika, eller varför inte rökt lax eller strömming. Äggröra med rökt fisk (2 små förrätter)2 st ekologiska ägg1 msk smör + 1 msk till stekning2 nypor salt1 tsk hackad schalotten-röd-eller gräslök1 msk hackad dill1 tsk stark senap (använde Hommanäs)rökt (vit) fisk enligt smak (använde hackad aborre ca 1/2 dl)peppar(rostat rågbröd)Blanda ihop ägg med två nypor saltVärm en liten stekpanna tillsammans med smörHäll i äggen och rör om konstant, ha plattan på låg värmeTa stekpannan ur plattan när det börjar bildas små, små klumpar och en röra som ännu är lös, röran får absolut inte få färg. Häll i en skål och lägg i 1 msk smör, blandaLåt svalnaHacka lök, dill och fisk, blanda i äggröran tillsammans med senap och pepparSmaka av med salt, kolla om det behövs tilläggas något, t. 1 msk hackad dill
Det är också sjukt gott med egenfångad aborre som man foliebakar med vitlökssmör och dill. Hej. . Grilla på kvällarna - det är sommar för mig som det är för i princip alla i Sverige
Blanda gräddfilen med purjolök, pepparrot och dill, smaka av med salt och socker. Vi har fått en hel del med aborre filér av Carolines pappa som han och Angelica och William har fiskat
Det är också sjukt gott med egenfångad aborre som man foliebakar med vitlökssmör och dill. Hej. . Grilla på kvällarna - det är sommar för mig som det är för i princip alla i Sverige
filéad, och helst fjällad, aborre. finhackade blandade örter, timjan, basilika dill persilja m. Börja med såsen, koka upp grädde och creme fraiche tillsammans med vitvinsvinägern, låt sjuda ca 10 minuter, vispa sedan i smöret klickvis lite i sänder, håll såsen ljummen vid sidan av spisen – OBS