Aborre dill recept

Aborre, stekt med brynt smör

Aborre, stekt med brynt smör

Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet. Lägg upp på tallriken kokt potatis, 1-2 fileér, lite brynt smör över samt en citronklyfta och lite dill. 1 knippa dill
Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross

Hacka dill och riv citronskal och blanda ner i potatiskrossen. 1 kruka dill. 8 abborrefiléer, urbenade 0,5 dl ströbröd Smör, till stekning 600 g färskpotatis 2 knipplökar, gula 2 dl grönsaksbuljong, ekologisk 25 g smör 1 kruka dill 1 citron olivolja, kallpressad Salt, efter smak Peppar, efter smak
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Vänd ner dillen. grovhackad dill. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Nyrökt fjällröding med hjortronsås, tunnbröd och färskpotatis

Nyrökt fjällröding med hjortronsås, tunnbröd och färskpotatis

Varmrökt fjällröding valfritt antal fjällrödingar( eller annan liknande fisk) á cirka 500g 70g salt/L vatten 1/2 dl farinsocker/L vatten Hjortronsås 2 dl creme fraiche 1 dl majonnäs 1 dl tinade frysta hjortron 2 msk honung 1/2 dl hackad gräslök 1/2 kruka hackad dill salt och peppar Gör så här. (Mindre hel fisk som liten aborre eller strömming kan ligga i endast 4h
Nytta och njutning i ett litet paket!

Nytta och njutning i ett litet paket!

Jag använde rökt aborre men rökt sik går lika, eller varför inte rökt lax eller strömming. Äggröra med rökt fisk (2 små förrätter)2 st ekologiska ägg1 msk smör + 1 msk till stekning2 nypor salt1 tsk hackad schalotten-röd-eller gräslök1 msk hackad dill1 tsk stark senap (använde Hommanäs)rökt (vit) fisk enligt smak (använde hackad aborre ca 1/2 dl)peppar(rostat rågbröd)Blanda ihop ägg med två nypor saltVärm en liten stekpanna tillsammans med smörHäll i äggen och rör om konstant, ha plattan på låg värmeTa stekpannan ur plattan när det börjar bildas små, små klumpar och en röra som ännu är lös, röran får absolut inte få färg. Häll i en skål och lägg i 1 msk smör, blandaLåt svalnaHacka lök, dill och fisk, blanda i äggröran tillsammans med senap och pepparSmaka av med salt, kolla om det behövs tilläggas något, t. 1 msk hackad dill
Grilla = Sommar för mig

Grilla = Sommar för mig

Det är också sjukt gott med egenfångad aborre som man foliebakar med vitlökssmör och dill. Hej.  . Grilla på kvällarna - det är sommar för mig som det är för i princip alla i Sverige
Smörstekt aborre med god sås

Smörstekt aborre med god sås

Blanda gräddfilen med purjolök, pepparrot och dill, smaka av med salt och socker. Vi har fått en hel del med aborre filér av Carolines pappa som han och Angelica och William har fiskat

rökt aborre

klipp dillen i bitar och stoppa i den inuti fiskenlägg i röken ca 20 min. Recept. Camilla Mellquist. sön, 2013-07-14 13
Sparrisrisotto med panerad aborre.

Sparrisrisotto med panerad aborre.

dill. Aborre, risotto, sparris, Västerbottenost, vitlök Risotto. Rör ner parmesanosten och dill och smaka av med salt och peppar

Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter

Dill - 343 mg. Aborre - 110 mg. 30 g (ca 1,25 dl) hackad dill. 128 mg Krabba (konserverad) - 120 mg Solroskärnor - 116 mg Räkor (kokta, skalade) - 115 mg Aborre - 110 mg Svarta vinbär - 94 mg Valnötter - 94 mg Spenat (färsk) - 93 mg Siklöja - 89 mg Jordnötter - 86 mg Palsternacka - 74 mg Sojabönor (kokta) - 73 mg Mussslor - 71 mg Lax - 69 mg Fänkål - 64 mg Sill - 63 mg Sockerärtor - 62 mg Oliver - 61 mg Havskräfta - 60 mg Havregryn - 56 mg Kaktusfikon - 56 mg Rotpersilja - 55 mg Gös - 54 mg Svartrot - 53 mg Friséesallad - 52 mg Ägg - 52 mg. 30 g (ca 1,25 dl) hackad dill
Grilla = Sommar för mig

Grilla = Sommar för mig

Det är också sjukt gott med egenfångad aborre som man foliebakar med vitlökssmör och dill. Hej.  . Grilla på kvällarna - det är sommar för mig som det är för i princip alla i Sverige

Gösfilé i folie

Lägg filéerna på ett smörat folieark, droppa på lite citronsaft, klipp på dill och lägg på en klick smör

Nystekt aborrfilé med Ingalills varma potatissallad och löjromssås

filéad, och helst fjällad, aborre. finhackade blandade örter, timjan, basilika dill persilja m. Börja med såsen, koka upp grädde och creme fraiche tillsammans med vitvinsvinägern, låt sjuda ca 10 minuter, vispa sedan i smöret klickvis lite i sänder, håll såsen ljummen vid sidan av spisen – OBS