Dessa köttbullar innehåller två olika lökar samt att såsen innehåller tre olika sorters lök. 300 gram (5 dl) pasta. 1 msk vitlökssenap (vanlig senap går också bra). Häll över all stekt lök till en kastrull om 3 liter. 300 gram (5 dl) pasta. 1 msk vitlökssenap (vanlig senap går också bra)
Senapssillen, den första sillen jag lärde mig äta och den som passar mig bäst i smaken. De här tre sorterna gjordes förra julen på min och Martinas julstökskväll
senapslagen. Rör ihop senap, vinäger och socker i en skål. Dela upp auberginen i två skålar och täck med respektive lag, strö hackad dill över glasmästarsillen (senapssillen också för all del)
Den använder jag sen alltid som bas till smaksatta sillar, typ senapssill. I en del recept kan man läsa att man bara ska använda en urvattnad saltsill som den är och blanda med till exempel en senapssås, men då blir det en väldigt smaklös sillanrättning
Blanda cream cheese, dill, honung och senap. Gravad laxcrostini med dill-cream cheese, ca 30 st. 1 tsk dijonsenap. GA_googleAddAttr("theme_text", "333333"). Relaterade ca 30 st. 1 tsk dijonsenap
Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap och kryddor. 2 stora morötter (ca 300-350g). Wonderbag med min kokbok på köpet, endast 699 kr före 31/12. ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft. 3 dl broccoli i bitar, stam eller blomma. 1 tsk Dijonsenap
Har du missat mina tidigare jultips så finns här 7 sorters glutenfria kakor och 7 sorters julgodis. 3 stjärnanis. Stick in en stektermometer i tjockaste delen av köttet efter 3 timmar när köttet tinat. 3 msk smör. 2-3 tsk salt. 3 blad gelatin. 1-3 kg färsk skinka, helst med svål. Vill du griljera skinkan så blanda 1 äggula med ½ dl senap och bred över i ett tunt, jämnt lager och sikta över lite mandelmjöl. Låt kalkonen bräsera på svag värme under lock i ca 30 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Som du kanske läst härinne tidigare, så samarbetar jag sen 3 år med Wonderbag Sweden. Tomten i Tophane, Alanya 7 sorters glutenfri. 7 sorters j. 3 stjärnanis
Bred senap på alla skivor. Tryck åter till kanterna och låt sen vila i minst 30 minuter så paneringen klistrar ihop. Stek i smör på medelvärme ca 2-3 minuter per sida, till de är gyllenbruna. 1-2 msk senap (valfri sort)
Det finns otroligt många olika sorterssenap att välja på i vanliga affärer, på apotek och i saluhallar och delikatessbutiker Jag har inte gjort någon räknekoll, men det skulle inte förvåna mig om det kommer upp i antalet olika sorters tandkräm
I år har jag bestämt mig för att testa på att göra egen senap, tre sorter blir det. Jag är egentligen inte ”senap-människa” men tycker att det vid vissa tillfällen kan vara gott med en klick eller två – och just till julbordet kan vara ett sådant tillfälle