skalet från två apelsiner (jag tog blodapelsin). Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig medatt köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Häll ut ett tunt lager krossade tomater i en smord ugnssäker form, toppa medlasagneplattor. Den här klassiska lasagnen är min favorit och är dessutom väldigt enkel att göra
Det svåraste medatt sätta ihop en middagsmeny är att komma på vilken förrätt man ska bjuda på. Vid gårdagens middag utsattes våra gäster för ett försiktigt och lagom experimentellt försök till en enkel och snabblagad entré
Häll av vattnet från auberginen och lägg dem i ett durkslag som du placerar över en kastrull med kokande vatten (vattnet ska inte nå upp till silen) lägg på ett lock och låt ångkoka ett par minuter
Nu är det dax att göra lite äppelkakor och annat gott av alla äpplen som ni har hemma i trädgården, eller gör som jag köp i butiken… älgen åt upp vårt äppelträd
Vi börjademedatt dela på en sashimi, sen tog jag hummertacos och tonfiskfritters medan min man tog en laxtartar och en ceviche på oilgrimsmussla och sotad avokado
Ni behöver bara två ingredienser, chorizokorv och krossade tomater med smak (t. Men då fick jag provsmaka detta på Konsum och hon som delade ut smakprover sa att det är som enkla ”tapas”
Bred ut röran över de färska lasagneplattorna och rulla ihop dem en efter en. Lägg färsen i en skål, slå på lite vatten och blanda runt för en lösare konsistens
Kycklingsallad med broccoli och champinjoner. Kycklingsallad med rödbetor och ädelost. 1/4 dl vatten. Sätt ugnen på 200 grader och lägg in vitlöken en stund så klyftorna går lättare att skala. Lägg på ugnsfat efter att kycklingen stått inne i ca 15 minuter. Men den som vill kan ju ersätta med rättika (2,3 g/100 g), men rättikan kräver absolut inte lika lång tid i ugnen som rödbetorna
Visst hade man gärna befunnit sig på en varmare plats vissa dagar och ofta önskar man ju att helgerna vore lite längre och ett stort hus med en trädgård är nog det jag drömmer om mest
Lite florsocker och några droppar vatten till garnering. Fortsätt sedan med något av varianterna. Utifrån den blev det två olika sorters kakor, lite juliga
Exprimentera inte med gravningen var säker på att filerna är gravade helt igenom. Gravningen och såserna gör du dagen före och själva inläggningen mår bäst av att mogna i kylen i två-tre timmar som minst för att komma till sin rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.