Det här är en ganska “soppig” bön och fläsk-gryta med typiska maya-smaker från Mayan Cuisine. Som bönor brukar man oftast använda små vita bönor men jag använde svarta
Den mest använda kryddpastan i Yucatan är recado colorado. Resten av min recado negro använde jag till en klassisk gryta från Yucatan där man kokar kalkon eller kyckling i en sås med bland annat recado negro i
Kärnorna rostas och mals till ett slags mjöl som sedan bildar basen i en sås till tortillas och tamales av olika slag, gärna med hackat ägg och förvällda bladgrönsaker
Den är vanlig i mexikansk matlagning från Yucatan. Till tacosen serverade jag en enkel tomatsalsa, också den från Yucatan samt en sallad med rädisor lök och chili
Det här är en av dom mest kända rätterna från Yucatan i Mexico. Pibil betyder grop och man gör traditionellt så tillagar man en hel spädgris i ett hål i marken
Verkligen ett #lifegoal, och jag tyckte att deras sötpotatistamales, som simmade i veganaioli, pico de gallo och salladslök var helt amazing, även om bonusdottern inte höll med
Hetta upp oljan i en kastrull, häll i mjölet under omrörning och rörtills det är gyllenbrunt. Tillsätt pressad vitlök, finhackad lök, tomatpure och oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.