min kokbok

min kokbok

  • 15 Recept
Yucatan tamales

Yucatan tamales

Lägg i kyckling och koka 25-30 minuter till. Lägg den i plast och låt den vila 30 minuter. Tamales är majsdeg som fylls med en fyllning
Getostgratinerad squash

Getostgratinerad squash

Förväll squashen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Gratinera i övre delen av ugnen i 12–15 minuter. Skär squashen i ca 4 cm stora bitar

Tonfisk- & potatisgratäng

Tonfisk- & potatisgratäng – gräddig god potatisgratäng med tonfisk, ost, purjolök. Enkel och god för mig som tycker om tonfisk
Surdegsbröd – värt besväret

Surdegsbröd – värt besväret

Två bröd, surdeg dag 1, baka ut dag 4, jäsa 1,5 tim + 1,5 tim, ugn 250 grader ca 45 min. Grädda ca 45 min, klara när de låter ihåliga när man knackar på undersidan, eller när temperaturen i brödet är ca 100 grader. 45 min
Blomkålsgratäng

Blomkålsgratäng

Bryt i sär blomkålshuvudet i buketter och koka dessa lätt i tre minuter, jag väljer att ångkoka dessa i tre minuter, låt därefter blomkålen rinna av innan den läggs i en ugnsfast form smörjd med lite olja
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Viktminskning & Fettförbränning. InformationOm företagetVanliga frågorKöpvillkorKundtjänstMina sidorBli affiliateKundklubbPrenumerationPresentkortArtiklarOm vitapost
Lasagne al fungi

Lasagne al fungi

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Krämig lasagne

Krämig lasagne

Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré
Sojabönsbiffar

Sojabönsbiffar

Första gången vi prövar detta recept. Jag har inspirerats av bloggaren VegoP på Dalarnas tidningar, som gjort dessa på konserverade bönor
Palsternacksgratäng med svamp

Palsternacksgratäng med svamp

Koka stuvningen i minst 5 minuter. Strö på ost eller ströbröd och gratinera ca 15 minuter i mitten av 250º ugn
JANSSONS FRESTELSE

JANSSONS FRESTELSE

Är bara tvungen att lyfta fram detta recept. Inte en jul utan Jansson eller hur. Alla har vi våra egna varianter och här är mitt som jag kör på från jul till jul
Äggost

Äggost

En riktigt god äggost är krämig och lätt. Har den blivit hård eller smulig så har den kokat. Då är den inte god
Krämig potatissoppa

Krämig potatissoppa

Skala och skär potatis i mindre bitar. Börja med den mindre mängden basilika och öka sedan efter smak. Låt den koka upp på nytt och småsjuda i ca 5 min