Lite tinade hemmaodlade hallon och blåbär serverade med den här fräscha yoghurtsåsen passar perfekt att servera som en enkel dessert eller som en lite lyxigare frukost
Yoghurtsåsmed örter och äpple2 äpplen5 dl turkisk yoghurt2 dl färska, hackade örter, t e x persilja, basilika, timjan1 vitlöksklyftasalt och pepparSkala och kärna ur äpplena
1. Rosta pumpakärnor och solrosfrön i lite olja i en stekpanna, salta och peppra. 2. Blanda turkisk youghurt, pressad citron, citronskal, pressad vitlök, riven ingefära, spiskummin, kanel, cayennepeppar och honung
Yoghurtsåsen är bara att röra till. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.