Vitkålssalladmedäpple & rostadepumpakärnor. Flingsalt & svartpeppar. Jag gjorde en vitkålssalladmedäpple, morot och rostade pumpafrön som jag fortfarande minns väl
Pressa ner en vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar, sambalolek och senap. Krispighet från vitkålen, hetta från sambal olek och diljonsenap, sötma från äpple och krämighet från Turkisk yoghurt och majonnäs och så pricken över i
Servera med turkisk yoghurt och lite mer honung. 1 äpple1 msk russinnågra kaplsar kardemumma mortladyoghurt av turkisk karaktärhonung1 tsk pumpafröHacka äpple och stek i lite smör ringla lite honung över och kardemumma. 1 äpple
Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten. Stöt kryddorna i en mortel och rör ihop med resten av ingredienserna så det blir en jämn blandning
Nä, jag rostade dem i en stekpanna och kryddade med salt, cayennepeppar och Tamari (sojasås). Idag när jag rensade lite i skafferiet hittade jag en bortglömd, oöppnad påse med ekologiska pumpakärnor
Torka av dem så gott du kan med hushållspapper. Pumpakärnor är underskattat, men så gott det är och kräver enbart få ingredienser som vi alla har hemma
Det är hur mumsigt som helst medrostadepumpakärnor. Okej så här ligger det till, jag har i helgen och idag köpt julpynt på ikea och julpyssel på panduro, så då är det väl lika bra att haka på trenden med Halloween lite också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.