Gillar ni yoghurt medäpple- och kanelsmak. När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmelad och rosta frön och kokos att toppa yoghurten med
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Räkröra med grönt äppleoch västerbottenost. Helgen avslutades som sagt med en skön bastu, och efter den satt vi mest och slappade och smaskade i tv-soffan
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Hacka lök ochäpple i småbitar och stek i en kastrull till konsistensen blir mjuk och lätt transparent
Fräs löken i smör medäpplet i en kastrull i några minuter. Krydda steken med salt och peppar och bryn den runt om i en klick smör i en stor stekgryta eller stekpanna
Rulladerna serverades med sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.