Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista. Vänd smeten försiktigt med en slickepott tills du har en krämig blandning
Hallonmoussemed Vit Choklad. Det svåra momentet ligger i att inte ha sönder chokladgallret mellan kök matbord något jag själv nästan lyckades med när jag glömde att jag placerat en verktygslåda mycket strategiskt precis framför matbordet och nästan föll pladask med näsan i bordet, en klassisk Mary för de som känner mig privat
Fyll upp medhallonmoussen. Strö över riven vit choklad och garnera med mynta och t ex hallon. Hallonmousse ca 8 -10 portioner. Hallonmousse ca 8 -10 portioner
Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist
Idag gjorde jag Vitchokladpannacotta och jag kan verkligen rekomendera den här kombinationen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt pannacotta
Koka upp hallonen tillsammans med vatten, strösocker och citronsaft. Denna hallonmousse går alltid hem och som alla mina fyllningar är den veggie- och halalvänlig
Hallon är ett av sommarens bästa bär, topp två med jordgubbarna i topp. Hallonmousse. Tillsammans med syrlig lemon curd och krispiga smulor med lite smak av kokos kan det här bli sensommarens bästa dessert
Blanda med yoghurten. Hallonmoussen. Browniebotten1 ½ dl valnötter1 ½ dl hasselnötter100 g mörk choklad100 g smör2 ägg1 dl socker1 tsk vaniljsocker½ tsk bakpulver1 dl vetemjöl2 dubbeldajmHallonmoussen5 dl vispgrädde6 gelatinblad7 dl hallon2 ½ dl strösockerDrygt ½ msk vaniljsocker3 ½ dl matlagningsyoghurtUgn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.