Hallonmoussemed Vit Choklad. Hallonmousse är enklare än man tror att göra. Det svåra momentet ligger i att inte ha sönder chokladgallret mellan kök matbord något jag själv nästan lyckades med när jag glömde att jag placerat en verktygslåda mycket strategiskt precis framför matbordet och nästan föll pladask med näsan i bordet, en klassisk Mary för de som känner mig privat
Fyll upp medhallonmoussen. Strö över riven vit choklad och garnera med mynta och t ex hallon. Hallonmousse ca 8 -10 portioner. Hallonmousse ca 8 -10 portioner
Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist
Koka upp hallonen tillsammans med vatten, strösocker och citronsaft. Denna hallonmousse går alltid hem och som alla mina fyllningar är den veggie- och halalvänlig
Hallon är ett av sommarens bästa bär, topp två med jordgubbarna i topp. Hallonmousse. Tillsammans med syrlig lemon curd och krispiga smulor med lite smak av kokos kan det här bli sensommarens bästa dessert
Blanda med yoghurten. Hallonmoussen. Browniebotten1 ½ dl valnötter1 ½ dl hasselnötter100 g mörk choklad100 g smör2 ägg1 dl socker1 tsk vaniljsocker½ tsk bakpulver1 dl vetemjöl2 dubbeldajmHallonmoussen5 dl vispgrädde6 gelatinblad7 dl hallon2 ½ dl strösockerDrygt ½ msk vaniljsocker3 ½ dl matlagningsyoghurtUgn
350 g hallon, tinade/färska, plus några extra fina hela till garnering 1,5 dl turkisk yoghurt 0,5 dl honung, flytande 1,5 dl vispgrädde 20 g mörk choklad, krossad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.