Vildsvinsgryta med soltorkad tomat
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg vildsvinsbog (framdelskött)
  • 12 msk vetemjöl
  • 133 cl matlagningsvin rött
  • 14 dl vatten
  • 11 st morot stor
  • 11 st vitlök klyfta
  • 11 pkt bacon
  • 1175 g schalottenlök
  • 1200 g champinjoner
  • 18 st kryddpepparkorn hela
  • 13 st lagerblad
  • 11 tsk timjan
  • 11 dl soltorkade tomater strimlade
  • 12 msk koncentrerad viltfond
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 tsk saltPutsa köttet och skär det i 3-4 cm stora bitar. Dela svampen i halvor. Stek kött och svamp runt om i en gryta. Pudra över vetemjöl, rör om så mjölet fördelar sig.
  • 1 Tillsätt vin, och vatten så att det täcker. Koka upp och rör om ofta. När det börjar koka, sänk värmen så det sjuder.
  • 1 Skiva moroten i 1 cm stora skivor, hacka vitlöken. Skär baconet i 2 cm stora strimlor, skala och dela löken på tvären. Låt grytan puttra i ca 45 minuter lägg sedan ner morot, lök, bacon och vitlök.
  • 1 Tillsätt övriga ingredienser men avvakta med saltet. Smaka av efter ca 45 minuter och salta då. Servera med pressad potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.