11 tsk
saltPutsa köttet och skär det i 3-4 cm stora bitar. Dela svampen i halvor. Stek kött och svamp runt om i en gryta. Pudra över vetemjöl, rör om så mjölet fördelar sig.
1 Tillsätt
vin, och vatten så att det täcker. Koka upp och rör om ofta. När det börjar koka, sänk värmen så det sjuder.
1 Skiva
moroten i 1 cm stora skivor, hacka vitlöken. Skär baconet i 2 cm stora strimlor, skala och dela löken på tvären. Låt grytan puttra i ca 45 minuter lägg sedan ner morot, lök, bacon och vitlök.
1 Tillsätt
övriga ingredienser men avvakta med saltet. Smaka av efter ca 45 minuter och salta då. Servera med pressad potatis.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rada upp tomathalvornamed snittytan uppåt. Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare
Köper soltorkade, torra, ekologiska tomater och de använder jag ofta som de är, riktigt goda. Men nu har jag provat lagt in torkade tomater i oliv- och rapsolja och de blev rätt så bra
Halvera tomaterna i halvor och lägg med snittsidan upppå bakplåtspapper. Krävs ju bara lite planering, i och med att de ska vara inne i ugnen några timmar
Eftersom jag älskar att odla just tomater så blir det också massor med skörd att ta hand om. Placera dem i en ugnsfast form med snittytan uppåt och stoppa in i ugnen
Färskost med marinerade soltorkadetomater. Mixa tomater, basilika och ostmassa med stavmixer. Låt stå tills det kallnar, häll av vatten och blanda med marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.