Simos specialtapas, crostini med tapenade och soltorkadetomater. Crostini. Soltorkadetomater. Lägg upp önskat antal crostinis på ett fat eller en tallrik
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Sätt ugnen på ca 80 grader. Sätt in i ugnen, men lämna en liten glipa så fukten kan ta sig ut
Köper soltorkade, torra, ekologiska tomater och de använder jag ofta som de är, riktigt goda. Men nu har jag provat lagt in torkade tomater i oliv- och rapsolja och de blev rätt så bra
Rostade tomater, stekt halloumi och crostini. Och så gillar jag halloumi och hemmagjorda crostini. Jag såg ett recept på ugnsrostade tomater med lockande smaksättning i en sån där receptbilaga som ofta följer med mattidningar
Dela tomaterna i fyra klyftor. Vänd tomaterna någon gång under tiden. Beroende på hur saftiga tomaterna är kanske det behövs länge tid att få dem riktigt torra
För den tänkta tomat- och basilikaosten behövdes marinerade soltorkadetomater. Tomaterna kom från italienska Sicilien och egenmarinerade tomater blir både billigare och godare än de färdigköpta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.