Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgaremed två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Vi snabb wokade det sedan på muurikkan och serverade med soja och sweetchili. Mattias Vilda wok. 500 gr älgskav1 gul lök1 påse wokgrönsaker1 purjolök1 strimlad röd paprika4 hackade vitlöksklyftorEn näve haricots verts1 fp äggnudlarSalt & PepparSpiskumminChiliflakesBryn skaven tillsammans med den gula löken i en stor panna, salta och peppra och krydda med lite spiskummin
Jag gjorde en lasagne på älgfärs och en vit bechamelsås med kantareller, och det blev fantastisk god med en grönsallad och vi testade Morbergs vin som skulle passa till vilt
Tanken med varuprovet var att se champagne som något mer än bara champagne. Till flaskan följde ett antal drinkrecept med champagne som bas, fruktiga somriga drinkar som alla lät trevliga, nu tycker jag nog själv att champagne är bäst som det är, men det betyder ju inte att det inte fungerar som något annat
Vi ska ju gärna minska på det röda kötet till förmån för fågel, så det är väl inte helt fel. Vi åt dem tillsammans med ett parmesankryddat mos på rotselleri och potatis och tillsammans med sötsyrliga tranbär
Blanda köttfärsen med övriga ingredienser. Forma biffar som steks i smör i medelvarm panna . Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.