Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Lite då och då gör jag egen rostad müssli. Det är lätt och blir mycket gott. Jag improviserar lite med vad jag lägger i, men jag gjorde en omgång häromdagen och då hade jag följande ingredienser
Ingredienser Kyckling och Sötpotatisgratäng Receptet är för 4 personer 2 st meddelstora sötpotatis 2 st kycklingfiléer 1 st gul lök 125 gram bacon 300 gram mango 4 dl kokosmjölk 2 st vitlöksklyftor 1 msk färskriven ingefära 1 msk curry 1 tsk gurkmeja Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt Efter tycke & smak svartpeppar Använd animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i
Sätt ugnen på 225°. Bryn kalkonen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet på ett ugnsäkert fat och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70° för filé och 80° för lår
Ripbröst med blåbärssåsoch örtglaserade rotsaker. Receptet för 6-8 personerIngredienser. Viktigt att komma ihåg är att den vilda fågeln, ( Tjäder, and, orre eller ripa) skall vara helt upptinad om den skall användas från fryst, eller så förståss allra helst som färsk