Vietnamesiska vårrullar

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 runda rispapper, finns i asiatiska hyllan

  • 150 g glasnudlar, ­vermicelli

  • 1500 g räkor med skal

  • 11 msk ljus soja

  • 11/2 lime, pressad saft

  • 11 dl böngroddar

  • 11 dm rättika

  • 11/2 röd paprika

  • 12 msk sweet chilisås

  • 11/2 dl vatten

  • 11 msk rörsocker

  • 11 tsk färsk ingefära

  • 11 tsk majsstärkelse

  • 1 rostade, hackade cashewnötter
  • 1
 koriander 
Koka glasnudlarna mjuka i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och grovhacka räkorna, blanda dem i en skål med klippta glasnudlar, ljus soja, limesaft och koriander.

  • 1 Sås: Blanda sweet chilisås, vatten, socker, lime, soja, skalad, riven vitlöksklyfta, riven ingefära och majs­stärkelse i en kastrull. Vispa under tiden, låt såsen koka i 3 minuter. Häll upp i en skål och låt den svalna.

  • 1 Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag. Skölj böngroddarna. Skala och skär morot och rättika i smala tändsticksstavar.

  • 1 Dela och kärna ur mangon och skär fruktköttet i klyftor. Filea bort skalet och skär klyftorna i tändsticks­stavar. Dela, ta bort kärnor och skär paprikan i långa, smala strimlor. Blanda mango och paprika i en skål med bön­groddar, morot och rättika.

  • 1 Doppa ett rispapper i taget i hett vatten i 10 sekunder. Lägg det på en skärbräda. Lägg ett salladsblad i mitten­ av papperet. Lägg på lite av räk- och glasnudelblandningen och grönsaks- och frukt­blandningen.

  • 1 Rulla samman en fast rulle till hälften. Vik in sidorna och rulla färdigt. ­Upprepa med resterande ­rispapper. Dela rullarna på snedden och lägg upp på ett fat. Strö över koriander­blad och rostade hackade cashewnötter. Servera med dippsås och lime.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.